Share

Cara Pasang Widget Index Di blog

Slm semua..
Oleh kerana ramai newbie diluar sana yg bertanyakan cara memasang widget index di blog, di sini saya sediakan tutorial untuk panduan:

Tutorial 1: cara pasang widget
- Copy kod widget



- Log in akaun blogger => Dashboard , then follow step di bawah (Klik pada image untuk paparan yang lebih jelas) :





sekian, selamat mencuba :)

p/s: minta kerjasama anda supaya tidak mengubah watermark widgetindex..tq :)
bottom: 0px; left: 2px;">




Special:
Nak Cantik Tak? Meh Singgah Sini.. :)
Panduan Buat Blog Cantik
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...

119 comments:

  1. macamana nk pasang pade facebook?

    ReplyDelete
  2. x jadi pa pun....

    ReplyDelete
  3. macam mane nak biarkan laguu terpasang sendiri sebaik blog di buka ye ? dulu gne lagu melda ahmad boleh . bile gune lagu anuar zain , tak boleh playing trus . kenapa ye ?

    ReplyDelete
  4. sgt2 mudah utk install ..thank u so much ..kje jd mudah & icon2 nye sgt cntik :)

    ReplyDelete
  5. anda nih bijak..skrg aq pandai dh buat..and thanks..

    ReplyDelete
  6. laa..selama ni aku salin manual je kod tu lps tu taip manually pulak kt html..lastly apa pun x jadi..skrg baru tau..tq

    ReplyDelete
  7. saya masih tak faham macam mane nak pasang widget index ni sesiapa boleh tolong?

    ReplyDelete
  8. kalo masang banyak lagu, bisa tak?

    ReplyDelete
  9. wah, thanks banget yah
    sangat membantu
    ^^

    ReplyDelete
  10. thx c0z update bnde nih !!
    haha..bley wt kt bl0g sye !!

    ReplyDelete
  11. makasih penjelasannya
    sekarang blog aku jadi lebih menarik deh :D

    ReplyDelete
  12. kk Kalau Mau Pasang Musik/Mp3 Di Blogger BagaiMana..Tolong Kasih Tau Donk...

    ReplyDelete
  13. kalo mau pasang gambar lucu di kursor. gimana cr nya??

    ReplyDelete
  14. asal dalam manual ni x ckp kena copy bawah skali?
    masalah la,panik tau =.,+

    ReplyDelete
  15. Macam mne ni? tak jadi ponn :\
    Someone help me :DD

    ReplyDelete
  16. x jadi pun..x pe..i'll ask my friend to do it 4 me

    ReplyDelete
  17. time kaseh bebanyak
    sbelom ni x tahu nk psg cmne

    ReplyDelete
  18. thanks ya atas semuanya....
    aku sudah sukses, blog aku penuh dengan semuanya....

    ReplyDelete
  19. @Isya
    awak hanya perlu ikut gambar diatas..senang je..

    ReplyDelete
  20. yaikss !napa tak keluar gambar nye pun ? dia tetap keluar code dia juga..

    ReplyDelete
  21. caranya masukkan widget di wordpress bagaimana?

    ReplyDelete
  22. maceh ya atas tunjuk ajar.. sy copy ya..

    ReplyDelete
  23. TQ so much... banyak pahala awk by sharing the knowledge.. :)

    ReplyDelete
  24. Hi The Bog is looking great, love the comics! Keep them coming, ok?

    ReplyDelete
  25. wiii...ini membantu baget...punyaku udh ada gbrnya....Makasih banyak yaa^^

    ReplyDelete
  26. daH sesuai aNjuran/turitUrial dy atas Kok Ngak bisa ya
    heeeem BinGuung

    ReplyDelete
  27. mcm mne nak tulis kat dalam widget 2 ye...

    ReplyDelete
  28. Thank sbb bagi info camni .. sangat bergune :)

    ReplyDelete
  29. nah, kalo mau ada tulisan di atasnya itu gimana? (jd seolah2 widget itu yg ngomong)

    ReplyDelete
  30. x blh pun... sy x jumpa pun mcm mana nk buat step 2...

    ReplyDelete
  31. tak jdlah nk copy paste widget note kt blog...cmne ekk? http://harmonyaffiliate.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. kalau buat wordpress bisa ta?

    ReplyDelete
  33. sangat membantu.. terima kasih :)

    ReplyDelete
  34. kenapa tak muncul2 juga widgetnya

    ReplyDelete
  35. huhuhuhhuhuhuhhu...korang mcm adew sngt blog tunjuk belagak

    ReplyDelete
  36. where is the dashboard.. i'm newbie so i dont know

    ReplyDelete
  37. salam..mcm mna nk bwt ni??? dh ikot dh tutorial tu tp x da apa2 yg naik pun...huhuhu...tension2.....

    ReplyDelete
  38. kenapa gx bisa sih kan capek seperti ini terus

    ReplyDelete
  39. tapi mcm mana nak ltk perkataan kat gmbr tu??

    ReplyDelete
  40. Yeay! dah jadi...cantik! lovin it..tq ya...

    ReplyDelete
  41. ouh, ni kiranya untuk sapa yg pkai blog biasa? bukan untuk blogskin?

    ReplyDelete
  42. cari wdget yea dimana sieh ko gk ada

    ReplyDelete
  43. tak tau nk wat n tak faham langsung

    ReplyDelete
  44. i can't do it my blogger looks different!!!!

    ReplyDelete
  45. punya aq bisa, tapi kq sebelah kanan aja yahh,, sebelH kirinya kaga bisa,,, balas yaa ;)

    ReplyDelete
  46. Great Site I Love This Site,Beautiful Template's Great Tutorial's Great Design's And All Feature's :-)
    Free Blog

    ReplyDelete
  47. klau xgne blogspot xbleh pkai widget k?

    ReplyDelete
  48. info yg sangat bagus dan bermanfaat bagi blog saya,,,saya harap agan mau berkunjung balik ke blog saya www.ankurniawan.blogspot.com dan berikan sedikit komentar untuk blog saya...TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  49. macam mana nak bagi lagu di main kan bila bukak blog? dan macam mana nak install widget2 tu? tak berape paham, harapp tolong ajar

    ReplyDelete
  50. mampir ya ke celotehwongndeso.blogspot.com

    ReplyDelete

Followers

Shout