Share

Cara Pasang Widget Index Di blog

Slm semua..
Oleh kerana ramai newbie diluar sana yg bertanyakan cara memasang widget index di blog, di sini saya sediakan tutorial untuk panduan:

Tutorial 1: cara pasang widget
- Copy kod widget



- Log in akaun blogger => Dashboard , then follow step di bawah (Klik pada image untuk paparan yang lebih jelas) :





sekian, selamat mencuba :)

p/s: minta kerjasama anda supaya tidak mengubah watermark widgetindex..tq :)
bottom: 0px; left: 2px;">




Special:
Nak Cantik Tak? Meh Singgah Sini.. :)
Panduan Buat Blog Cantik
hHmmm....
ini untuk korang....!!!!!
nape berbau ni.....???!!!! (video)
It's Not OK To Be OK.....!!!!
how fast.....???!!!!
apa cerita.....???!!!!
cHucKEi.....

119 comments:

  1. macamana nk pasang pade facebook?

    ReplyDelete
  2. all this stuff is sooo coooolll

    ReplyDelete
  3. macam mane nak biarkan laguu terpasang sendiri sebaik blog di buka ye ? dulu gne lagu melda ahmad boleh . bile gune lagu anuar zain , tak boleh playing trus . kenapa ye ?

    ReplyDelete
  4. sgt2 mudah utk install ..thank u so much ..kje jd mudah & icon2 nye sgt cntik :)

    ReplyDelete
  5. anda nih bijak..skrg aq pandai dh buat..and thanks..

    ReplyDelete
  6. knpe ta jd ? someone help me :'(

    ReplyDelete
  7. laa..selama ni aku salin manual je kod tu lps tu taip manually pulak kt html..lastly apa pun x jadi..skrg baru tau..tq

    ReplyDelete
  8. saya masih tak faham macam mane nak pasang widget index ni sesiapa boleh tolong?

    ReplyDelete
  9. kalo masang banyak lagu, bisa tak?

    ReplyDelete
  10. wah, thanks banget yah
    sangat membantu
    ^^

    ReplyDelete
  11. thx c0z update bnde nih !!
    haha..bley wt kt bl0g sye !!

    ReplyDelete
  12. makasih penjelasannya
    sekarang blog aku jadi lebih menarik deh :D

    ReplyDelete
  13. macam mana nak cari code widget ??

    ReplyDelete
  14. kk Kalau Mau Pasang Musik/Mp3 Di Blogger BagaiMana..Tolong Kasih Tau Donk...

    ReplyDelete
  15. kalo mau pasang gambar lucu di kursor. gimana cr nya??

    ReplyDelete
  16. asal dalam manual ni x ckp kena copy bawah skali?
    masalah la,panik tau =.,+

    ReplyDelete
  17. Macam mne ni? tak jadi ponn :\
    Someone help me :DD

    ReplyDelete
  18. x jadi pun..x pe..i'll ask my friend to do it 4 me

    ReplyDelete
  19. time kaseh bebanyak
    sbelom ni x tahu nk psg cmne

    ReplyDelete
  20. thanks ya atas semuanya....
    aku sudah sukses, blog aku penuh dengan semuanya....

    ReplyDelete
  21. @Isya
    awak hanya perlu ikut gambar diatas..senang je..

    ReplyDelete
  22. yaikss !napa tak keluar gambar nye pun ? dia tetap keluar code dia juga..

    ReplyDelete
  23. caranya masukkan widget di wordpress bagaimana?

    ReplyDelete
  24. maceh ya atas tunjuk ajar.. sy copy ya..

    ReplyDelete
  25. TQ so much... banyak pahala awk by sharing the knowledge.. :)

    ReplyDelete
  26. Hi The Bog is looking great, love the comics! Keep them coming, ok?

    ReplyDelete
  27. wiii...ini membantu baget...punyaku udh ada gbrnya....Makasih banyak yaa^^

    ReplyDelete
  28. daH sesuai aNjuran/turitUrial dy atas Kok Ngak bisa ya
    heeeem BinGuung

    ReplyDelete
  29. mcm mne nak tulis kat dalam widget 2 ye...

    ReplyDelete
  30. Thank sbb bagi info camni .. sangat bergune :)

    ReplyDelete
  31. nah, kalo mau ada tulisan di atasnya itu gimana? (jd seolah2 widget itu yg ngomong)

    ReplyDelete
  32. x blh pun... sy x jumpa pun mcm mana nk buat step 2...

    ReplyDelete
  33. tak jdlah nk copy paste widget note kt blog...cmne ekk? http://harmonyaffiliate.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. sangat membantu.. terima kasih :)

    ReplyDelete
  35. cm mana nak cari code widget pulak??

    ReplyDelete
  36. macam mana nak pasang music box ?

    ReplyDelete
  37. ingat copy pastu lekat
    BTW thanks

    ReplyDelete
  38. huhuhuhhuhuhuhhu...korang mcm adew sngt blog tunjuk belagak

    ReplyDelete
  39. where is the dashboard.. i'm newbie so i dont know

    ReplyDelete
  40. salam..mcm mna nk bwt ni??? dh ikot dh tutorial tu tp x da apa2 yg naik pun...huhuhu...tension2.....

    ReplyDelete
  41. kenapa gx bisa sih kan capek seperti ini terus

    ReplyDelete
  42. tapi mcm mana nak ltk perkataan kat gmbr tu??

    ReplyDelete
  43. Yeay! dah jadi...cantik! lovin it..tq ya...

    ReplyDelete
  44. ouh, ni kiranya untuk sapa yg pkai blog biasa? bukan untuk blogskin?

    ReplyDelete
  45. cari wdget yea dimana sieh ko gk ada

    ReplyDelete
  46. i can't do it my blogger looks different!!!!

    ReplyDelete
  47. punya aq bisa, tapi kq sebelah kanan aja yahh,, sebelH kirinya kaga bisa,,, balas yaa ;)

    ReplyDelete
  48. Great Site I Love This Site,Beautiful Template's Great Tutorial's Great Design's And All Feature's :-)
    Free Blog

    ReplyDelete
  49. klau xgne blogspot xbleh pkai widget k?

    ReplyDelete
  50. info yg sangat bagus dan bermanfaat bagi blog saya,,,saya harap agan mau berkunjung balik ke blog saya www.ankurniawan.blogspot.com dan berikan sedikit komentar untuk blog saya...TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  51. macam mana nak bagi lagu di main kan bila bukak blog? dan macam mana nak install widget2 tu? tak berape paham, harapp tolong ajar

    ReplyDelete
  52. mampir ya ke celotehwongndeso.blogspot.com

    ReplyDelete

Followers

Shout