Share

Cara Pasang Widget Index Di blog

Slm semua..
Oleh kerana ramai newbie diluar sana yg bertanyakan cara memasang widget index di blog, di sini saya sediakan tutorial untuk panduan:

Tutorial 1: cara pasang widget
- Copy kod widget



- Log in akaun blogger => Dashboard , then follow step di bawah (Klik pada image untuk paparan yang lebih jelas) :





sekian, selamat mencuba :)

p/s: minta kerjasama anda supaya tidak mengubah watermark widgetindex..tq :)
bottom: 0px; left: 2px;">




Special:
Nak Cantik Tak? Meh Singgah Sini.. :)
Panduan Buat Blog Cantik
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...

119 comments:

  1. macamana nk pasang pade facebook?

    ReplyDelete
  2. x jadi pa pun....

    ReplyDelete
  3. all this stuff is sooo coooolll

    ReplyDelete
  4. macam mane nak biarkan laguu terpasang sendiri sebaik blog di buka ye ? dulu gne lagu melda ahmad boleh . bile gune lagu anuar zain , tak boleh playing trus . kenapa ye ?

    ReplyDelete
  5. sgt2 mudah utk install ..thank u so much ..kje jd mudah & icon2 nye sgt cntik :)

    ReplyDelete
  6. anda nih bijak..skrg aq pandai dh buat..and thanks..

    ReplyDelete
  7. knpe ta jd ? someone help me :'(

    ReplyDelete
  8. laa..selama ni aku salin manual je kod tu lps tu taip manually pulak kt html..lastly apa pun x jadi..skrg baru tau..tq

    ReplyDelete
  9. saya masih tak faham macam mane nak pasang widget index ni sesiapa boleh tolong?

    ReplyDelete
  10. kalo masang banyak lagu, bisa tak?

    ReplyDelete
  11. wah, thanks banget yah
    sangat membantu
    ^^

    ReplyDelete
  12. thx c0z update bnde nih !!
    haha..bley wt kt bl0g sye !!

    ReplyDelete
  13. makasih penjelasannya
    sekarang blog aku jadi lebih menarik deh :D

    ReplyDelete
  14. macam mana nak cari code widget ??

    ReplyDelete
  15. kk Kalau Mau Pasang Musik/Mp3 Di Blogger BagaiMana..Tolong Kasih Tau Donk...

    ReplyDelete
  16. kalo mau pasang gambar lucu di kursor. gimana cr nya??

    ReplyDelete
  17. asal dalam manual ni x ckp kena copy bawah skali?
    masalah la,panik tau =.,+

    ReplyDelete
  18. Macam mne ni? tak jadi ponn :\
    Someone help me :DD

    ReplyDelete
  19. x jadi pun..x pe..i'll ask my friend to do it 4 me

    ReplyDelete
  20. time kaseh bebanyak
    sbelom ni x tahu nk psg cmne

    ReplyDelete
  21. thanks ya atas semuanya....
    aku sudah sukses, blog aku penuh dengan semuanya....

    ReplyDelete
  22. @Isya
    awak hanya perlu ikut gambar diatas..senang je..

    ReplyDelete
  23. yaikss !napa tak keluar gambar nye pun ? dia tetap keluar code dia juga..

    ReplyDelete
  24. caranya masukkan widget di wordpress bagaimana?

    ReplyDelete
  25. maceh ya atas tunjuk ajar.. sy copy ya..

    ReplyDelete
  26. TQ so much... banyak pahala awk by sharing the knowledge.. :)

    ReplyDelete
  27. Hi The Bog is looking great, love the comics! Keep them coming, ok?

    ReplyDelete
  28. wiii...ini membantu baget...punyaku udh ada gbrnya....Makasih banyak yaa^^

    ReplyDelete
  29. daH sesuai aNjuran/turitUrial dy atas Kok Ngak bisa ya
    heeeem BinGuung

    ReplyDelete
  30. mcm mne nak tulis kat dalam widget 2 ye...

    ReplyDelete
  31. Thank sbb bagi info camni .. sangat bergune :)

    ReplyDelete
  32. nah, kalo mau ada tulisan di atasnya itu gimana? (jd seolah2 widget itu yg ngomong)

    ReplyDelete
  33. x blh pun... sy x jumpa pun mcm mana nk buat step 2...

    ReplyDelete
  34. tak jdlah nk copy paste widget note kt blog...cmne ekk? http://harmonyaffiliate.blogspot.com

    ReplyDelete
  35. kalau buat wordpress bisa ta?

    ReplyDelete
  36. sangat membantu.. terima kasih :)

    ReplyDelete
  37. cm mana nak cari code widget pulak??

    ReplyDelete
  38. macam mana nak pasang music box ?

    ReplyDelete
  39. ingat copy pastu lekat
    BTW thanks

    ReplyDelete
  40. huhuhuhhuhuhuhhu...korang mcm adew sngt blog tunjuk belagak

    ReplyDelete
  41. where is the dashboard.. i'm newbie so i dont know

    ReplyDelete
  42. salam..mcm mna nk bwt ni??? dh ikot dh tutorial tu tp x da apa2 yg naik pun...huhuhu...tension2.....

    ReplyDelete
  43. kenapa gx bisa sih kan capek seperti ini terus

    ReplyDelete
  44. tapi mcm mana nak ltk perkataan kat gmbr tu??

    ReplyDelete
  45. Yeay! dah jadi...cantik! lovin it..tq ya...

    ReplyDelete
  46. ouh, ni kiranya untuk sapa yg pkai blog biasa? bukan untuk blogskin?

    ReplyDelete
  47. cari wdget yea dimana sieh ko gk ada

    ReplyDelete
  48. i can't do it my blogger looks different!!!!

    ReplyDelete
  49. punya aq bisa, tapi kq sebelah kanan aja yahh,, sebelH kirinya kaga bisa,,, balas yaa ;)

    ReplyDelete
  50. Great Site I Love This Site,Beautiful Template's Great Tutorial's Great Design's And All Feature's :-)
    Free Blog

    ReplyDelete
  51. klau xgne blogspot xbleh pkai widget k?

    ReplyDelete
  52. info yg sangat bagus dan bermanfaat bagi blog saya,,,saya harap agan mau berkunjung balik ke blog saya www.ankurniawan.blogspot.com dan berikan sedikit komentar untuk blog saya...TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  53. macam mana nak bagi lagu di main kan bila bukak blog? dan macam mana nak install widget2 tu? tak berape paham, harapp tolong ajar

    ReplyDelete
  54. mampir ya ke celotehwongndeso.blogspot.com

    ReplyDelete

Followers

Shout