Share

Cara Pasang Widget Index Di blog

Slm semua..
Oleh kerana ramai newbie diluar sana yg bertanyakan cara memasang widget index di blog, di sini sy sediakan tutorial utk panduan:

Tutorial 1: cara pasang widget
a) Copy code widget => Log in akaun blogger => Dashboard => Layout :


Klik untuk besarkan imej

b) Pada ruang sidebar, klik add a gadget => html (paste code widget) => save.

sekian, selamat mencuba :)

p/s: minta kerjasama anda supaya tidak mengubah watermark widgetindex..tq :)
bottom: 0px; left: 2px;">




Special:
Nak Cantik Tak? Meh Singgah Sini.. :)
Panduan Buat Blog Cantik
wOoWW...!!!!!
dia dicabar untuk SENYAP...
Lawak kot tengok laki hilang kemachoan diorang dalam keadaan macam ini...!!!!
watch a movie...

19 comments:

  1. awk!!sy copy bear awk twu!! trimas yaw!!

    ReplyDelete
  2. mcm mne nak letak widget kat Penjuru Bawah belah Kanan??

    ReplyDelete
  3. refer kat care ubah kedudukan widget..mudah saje..hehe

    ReplyDelete
  4. apsal x jd ni?
    sy buat add my own widget..pastu sy copy..pastu die kate URL contains illegal characters..knape?

    ReplyDelete
  5. TQ VERY MUCH BLOG SAYA DA CANTIK

    ReplyDelete
  6. tlg ajr sy,, x tau cam ne nk wat..

    ReplyDelete
  7. xboleh pon...cmane??sy xde pon yg html widget index ape tu?

    ReplyDelete
  8. tau tak cam ne nak tukar logo blog kat page title tu..?

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah udah bisa...
    Syukron....

    ReplyDelete
  10. kode nya yang mana yang dicopy paste,sy copy paste tp nggak bisa :(

    ReplyDelete

Followers

Shout